Welcome & Menü

Üdvözöllek szerény kis "hajlékomban"! Mielőtt tovább olvasnál közlöm veled, hogy 28 éves vagyok és házas. Tehát itt nem tündérporos, sulis szerelmekről lesz szó - hát talán még az is meg lehet -, úgyhogy, ha téged nem érdekelnek a szösszeneteim, mindennapjaim, kérlek kattints el. Köszönöm!
A nevem Liz, 28 éves vagyok és egy éve férjezett. Egyedi világnézetem és szövegem van. Nem foglalkozom nagyon mások véleményével és ami a szívemen, a számon. Ha tetszik a stílusom és az oldal bátran kattints és olvass. Köszönöm, hogy benéztél!
Mindennapjaim mellett megismerhetsz és olvashatod véleményeimet adott témákban. Leszögezem, hogy sokszor csak árad belőlem a hülyeség és a hiszti, de végső soron ezért is hoztam létre ezt az oldalt.
Másfelől termékekkel való tapasztalataimat is megosztom legyen az akármi is, erre szakosodott a Flawless Menü. És most már kritizálok is, illetve elmondom véleményem az általam látott filmekről, sorozatokról, de kérhettek mostantól Oldal Kritikát is!

 •desperatehousewife, •aeries, •iamironlady, •sinobiprincesse, •az álomvilág a mindene(a család után persze), •zene nélkül nincs élete, •vicces, •cicás néni, •vulgáris, •nem szereti, ha valaki mindent felrak fb-ra, •nem szereti a trendereket, •szeretne vámpír lenni, •imád írni (nem másoknak, magának!), •érdeklik a titkos bűntények, •német katona volt a 2. vh-ban, •angliában századfordulós gyilkos volt, •boszorkány vér folyik ereiben, •Leslie L. Lawrence, •Stephen King, •TWD, •True Blood, •történelem, •SATC, •imádja a parfümöket, •pezsgő, •AHS, •Lady Gaga, •pink-black, •empátia (egy bizonyos szintig), •haragtartó, •az irodalom szerelmese (kiemelt szerzőkét csak!), •assassin's creed szerelmes (Fassbander ebbe a halmazba nem tartozik bele!)...

...Több?

 
 
 
Verseny

 
Blog

30 napos kihívás - 7. nap


7. nap: Írj a csillagjegyedről, és arról hogy szerinted mi jellemző a személyiségedre!

Kos Halak aszcendessel

Testi jellemzői: Fiatalabb korukban karcsú testalkatúak, de az évek múlásával hízásra hajlamosak. Arcuk húsos, telt és kissé puha. Szemük titokzatosan fénylik, mosolyuk csábító. Legjellegzetesebbek a
szemek, amelyek kissé dülledtek. A tekintetük baráti és kissé álmatag. A fülcimpák a szokottnál nagyobbak. A lábfejek érzékenyek, az átlagosnál valamivel nagyobbak. A nők molettek, gyakoriak az arcgödröcskék, míg a férfiaknál megjelenhet a toka.

Igen, fiatalon nagyon vékony voltam, 45 kiló, majd 56 és most vagyok 70. Szerencsére arányosan jött rám a plusz, így annyira nem gáz. A mozgás hiánya ezt tette, ésszel kell ennem... A szemeim nem dülledtek! :D xD A lábfejem nem érzékeny, sőt kifejezetten szeretem, ha a talpam csikizik.

Amit az életben fontosnak tart: Segítségnyújtás embertársainak. Sajnos ezt akkor is megteszik, ha egyáltalán nem kérik rá őket. A legkiválóbb művészek kerülnek ki közülük, akiknek céljuk, hogy eltereljék
a hétköznapok kemény valóságáról a figyelmet. A magánélet nyugalma létszükséglet náluk, mert ez jelenti a tökéletes feltöltődést.

Ez így teljesen igaz, annyi, hogy nekem nincsen semmilyen művészi vénám, max az írás, de az meg elég kezdetleges nálam.

Ideális partnere: A Szűz. A rendezett felszín buja gondolatokat rejt. A Szűz jegyűeknek állandóan a szexen jár az eszük, de a lelkiekről sem feledkeznek meg, gyengéd, figyelmes szeretők. Az ágyban
a technika megszállottjai, pontosan tudják, hogyan és mikor kell a mennyekbe juttatni valakit. Az egészség és a tisztaság különösen fontos számukra, rettegnek a nemi betegségektől.

Az utolsó mondat első fele az tökre igaz. Mint Monk kb. Rettegek e a nemi betegségektől? Minden fajta betegségtől rettegek! :D Nem tudom, hogy a szex technikája mit takar, én mindig is érzésre csináltam/om. :D Tehát ez nem teljesen oké.

Öltözködési stílusa: A férfiak kínosan érzik magukat öltönyben, ám otthonosan mozognak a laza ruhadarabokban. A nők előszeretettel viselik a nőies szoknyákat, szívesen keverik a selymet a bőrrel, a
fénylőt a rusztikussal, és az ötleteik sohasem hétköznapiak. Olykor teljesen meglepő kreációkban jelennek meg a munkahelyükön is.

Ez fullra nem igaz rám. Általában olyat választok, ami kényelmes, aztán ha nem elég tetszetős variálok rajta, de a szoknyákat nem szeretem, inkább short vagy ruha, de csak ha nagyon muszáj.

Betegségre való hajlamuk: Ha érzelmi erőforrásaik kimerülnek, gyakran kisebb pszichés eredetű betegségek jelentkezhetnek. Komolyabb betegségek esetén olykor elhagyják magukat, és megadóan
várják, hogy testüket elhagyja a kór.

Igen, elmegyek, kiváltom és várom a csodát. :D Ez én vagyok!

Szerencsekövük: A fehér elefánt, mely Buddha türelmét, bölcsességét és emlékezőtehetségét szimbolizálja és a kozmikus energiát jelképezi.

Nem könnyű téged kihozni a sodrodból, de ha egyszer megharagítanak, nem is könnyű kibékíteni téged. Alkatod elragadóvá, némiképp kényelmessé és földtől elrugaszkodottá tesz, néha túlságosan is könnyen elveszel a ködben.

Halak aszcendensed némiképp akadályozza veled született gyakorlatias, mindennel boldoguló éned érvényesülését. Legrosszabb esetben lustává és határozatlanná tehet téged. Ugyanígy felébredhet benned a szabadon gondolkodó is, ami miatt képtelen leszel másokhoz alkalmazkodni. Művészi képességedet jól kamatoztathatod, akár sok pénzt is kereshetnél vele.
 
Ne merülj önsajnálatba, ha rosszra fordulnak a dolgaid. Inkább törj az élre a munkában, légy dicsőséges hadvezér, ez illik igazán hozzád.

A szeretet nagyon fontos számodra, a szíved viszont nagyon könnyen sebezhető. Szánj rá időt, és gondold át, mielőtt fejest ugranál egy kapcsolatba. Hova az a nagy sietség? Hatalmas akaraterővel rendelkezel, azonban ez sokszor ingatag, mert gazdag képzeletvilágod a legirreálisabb félelmekkel fenyeget. Nagyon rá tudsz hangolódni mások érzelmeire, de mégis képes vagy függetleníteni magad tőlük. Sokszor előfordul, hogy egy pillanatig mélypontra kerülsz, ezen azonban mindig sikerül gyorsan túljutnod.

Ez a kis leírás elég jól eltalálta a személyiségem, lelkem. Az előző gyanítom, hogy nem igazán hozzá értő kéz írta, ám érdekes volt és pár pontja jellemző volt rám, de ez az utóbbi jobban.

 

 

2016.06.02. 16:32, Liz

30 napos kihívás - 4-5-6. nap

A héten kissé lemerült az aksim és nem volt energiám gép elé ülni, viszont ma bepótolom a kihívások elmaradott napjait.

4. nap: A vallásról alkotott nézeteid?

Erről már egyszer írtam egy bejegyzést, ezt pedig tartom továbbra is! Itt olvasható a véleményem.5. nap: Ha volt olyan idő, amikor véget akartál vetni az életednek, akkor nosza, írj róla őszintén!

 

Igen, volt. Még nagyon fiatal voltam és az volt a legnagyobb problémám, hogy a kiszemelt személy nem viszonozza az érzéseim. Semmi máson nem rágódtam egész álló nap, csak rajta és sóvárogtam utána. Volt egy időszak, amikor annyira elborult az agyam, hogy már-már a depresszió felé sodródtam. Ezt pedig csak tetőzte a sok elutasítás.

Emlékszem rengeteg olyan éjszakám volt, hogy végig csak bőgtem és kilátástalannak láttam a helyzetem. Elő is fordult, hogy sokáig ácsingóztam a mosdókagyló előtt egy pengét szorongatva, de nem voltam elég bátor, hogy megtegyem és végül mindig össze szedtem magam. Nem is baj, az az időszak ráébresztett nagyon sok mindenre. Egy idő után pedig megerősített és keményebb lettem. Azután már meg sem fordult ilyesmi a fejemben, hogy egy "szerelem" miatt véget vessek az életemnek, noha már akkor is tisztában voltam vele, hogy ez a legfontosabb dolog az ember életében. Hogy szeressen és viszont szeressék. Rossz is, ha vissza gondolok rá, kissé naív és buta voltam...6. nap: Írj 30 érdekes tényt magadról!

☆ Kiskoromban temetkezési vállalkozó szerettem volna lenni.

☆ Bármi képes inspirálni

☆ Imádom a csillogó dolgokat, viszont öltözékben nem szeretem

☆ Rózsaszín mániás vagyok, de hordani nem szeretem

☆ Valami miatt az él bennem, hogy van második keresztnevem és az a Lukrécia

☆ Érdekel az ezotéria és járok is "látóhoz"

☆ Fontosabb dolgokban ki is kérem a véleményét

☆ Gyűjtöm a Monster High-os cuccokat

☆ Rohamot kapok a papírboltokban, lázba hoznak a füzetek, gyűjtöm is őket

☆ Mélyen érdekel a 2. világháború, főleg a náci dolgok

☆ Nem szeretem a magyar zenét, a magyar filmeket se nagyon

☆ Nem érzem magam "igaz magyarnak"

☆ Sokszor első benyomás alapján ítélek. Inkább csalódjak kellemesen, mint ne

☆ Imádok táncolni, ha szórakozóhelyre megyünk, le sem lehet húzni a tánctérről

☆ Nem eszem zöldséget, gyümölcsöt és nagyon húst sem, valószínűleg ételfóbiám van

☆ Vészes vérszegény vagyok - nem meglepő ezek után

☆ Rosszul leszek a akármilyen vizsgálaton, orvosfób vagyok - próbálok szembe nézni vele

☆ Voltam fórum függő

☆ Általában jó emberismerő vagyok

☆ Empatikus ember vagyok, átérzem az örömöt és bánatot is

☆ Imádom a cicákat

☆ Egyszer piásan hazajövet megláttam egy cicát elütve az úton, előttünk. Azt hittem az enyém, megsirattam, bezsákoltam és betettem a kukába, másnap szembe jött velem az én macskám. Vajon kinek a cicáját helyeztem örök nyugalomra?

☆ Mindig hamarabb érkezem a megbeszélt időpont előtt

☆ Szeretek mosogatni

☆ Mindig humoromnál vagyok

☆ Lelkiismeretesen csinálom a rám bízott dolgokat

☆ Nagy álmom, hogy rendezvényszervező legyek - A Szeretném, ha szeretnél inspirál

☆ Rengeteg dologra tudok figyelni egyszerre, ha nem vagyok rém fáradt

☆ Hiszek a szellemekben, ha temetőben vagyok, megnyugtat

☆ Vonzanak a rejtélyek

2016.06.01. 15:53, Liz

Cheap Thrills

Címkék: kihívás zene lorie
OST-os kihívás

Köszönöm szépen a meghívást a kedves Lorie-nak, nagyon aranyos, hogy gondolt rám. :) Viszont én nem hívnék ki senkit, hamar úgyis végig fut a Gp-n ez az őrület is :)

A kihívás lényege, hogy összeszedd a telefonodon, számítógépeden található összes zenédet, és véletlenszerű lejátszásra kapcsolva felelj a 27 kérdésre. Ami épp a lejátszódon jön, az lesz a válasz a kérdésre. Léptetni, ugrani nem ér, akármi jön is ki.

 1. Ha azt kérdezik: "Ez rendben van?" Erre te:
Beauty Brain - Veneno (Tropkillaz Remix)

 2. Mi jellemezné legjobban a személyiséged?
Imagine Dragons - Battle Cry

 3. Mit szeretsz egy pasin?
Northbrook - Move Your Body

 4. Mi az életcélod?
Indila - Dernière Danse (Muttonheads Remix)

 5. Mi a mottód?
John Ottman - Time in a Bottle

 6. Mit gondolnak rólad a barátaid?
Keys N Krates - Dum Dee Dum (JiKay Remix)

 7. Mire gondolsz gyakran?
Baby K ft Tiziano Ferro - Killer (Stefano Fisico & Micky Uk Remix)

 8. Mennyi 2+2?
Carnage feat. Tomas Barford & Nina Kinert - November Skies (høpSTEADY Remix)

 9. Mit gondolsz a legjobb barátodról?
Travie McCoy - Superbad

 10. Mi az élettörténeted?
Beyoncé - Crazy In Love (2014 Remix)

 11. Mi leszel, ha nagy leszel?
Deftones - My Own Summer

 12. Mire gondolsz, ha meglátod azt, akit szeretsz?
Ryan Star- Losing your memory

 13. Mit gondolnak rólad a szüleid?
Stromae - Papaoutai

 14. Mire fogsz táncolni az esküvődön?
Madonna - Ghosttown

 15. Mit játszanak majd a temetéseden?
Imagine Dragons - Ready Aim Fire

 16. Mi a hobbid?
Willy William - Ego

 17. Mi a legnagyobb titkod?
Eva Simmons feat Sidney Samson - Bludfire

 18. Mit gondolsz a barátaidról?
Mr Little Jeans - Back To The Start

 19. Mi a legrosszabb, ami történhet?
Andrea - Nai Velik

 20. Hogyan fogsz meghalni?
Katy Perry - ET (Benny Benassi Remix)

 21. Mi az, amit megbántál?
The Veronicas - Lolita

 22. Mi nevettet meg?
Monster High Boo York - Shooting Stars

 23. Mi ríkat meg?
Take Five - Requiem

 24. Megházasodsz valaha?
Ray Charles Hit The Road Jack Relanium Remix [2014]

 25. Mi ijeszt meg legjobban?
Beyoncé - Run The World (Girls) Extended Remix [Intro - Prod. by Slowtime (Mateusz Grum) Beats]

 26. Kedvel téged valaki?
3OH!3 - Bad Guy

 27. Mi lesz ennek a bejegyzésnek a címe?
Sia feat Sean Paul - Cheap Thrills

2016.05.29. 13:53, Liz

30 napos kihívás - 3. nap


3. nap: A drogokról és alkoholról alkotott véleményed?

Hú, hát... Kezdjük az elején.

Azokat az embereket, akik hétvégente, havonta, ritkán bulikor beisznak, családi összejöveteleken, semmi problémám velük. Mert ők csak akkor iszank. Viszont aki napi szinten karizomerősítést végez a végeletekig elítélem. Rengeteg családi probléma származik az alkoholból és sokan - általában férfiak - menekülnek az alkoholizmusba. Vajon miért? Mert a legtöbb gyenge szar!

Ezzel persze nem azt mondom, hogy a nők nem nyúlnak a pohár után, de lényegesen kevesebb a női alkoholista, mint a férfi.

Másrészt a pia jó dolog, amíg buli, lazítás szinten foglalkozunk vele. Néha nagyon jól tud esni egy koktél, esetleg nyáron egy behűtött Strongbow vagy Somersby. Bulikor meg úgyis lecsúszik pár pohárkával.

A dorgot viszont egy az egyben elítélem. Szánalmas, aki vele él és függ tőle. Nem tudom megérteni, hogy mire jó ez? Miért? Még a füvet is elítélem. Akár növény és természetes, akár nem. Attól is szét lehet csapni magunkat. Aki havi egyszer haveri körben ellő egyet, oké, de a rendszeres fogyasztása gáz. Mégis úgy gondolom, hogy mivel segít a rákosokon legalizálni kéne, de csak nekik, azoknak, akik rászorulnak.

A keményebb drogokról pedig annyi az alkotott véleményem, hogy lehet, hogy nagy üzlet van mögötte és nagy pénzek forognak, de egy emberi élet, ami ezek által múlik el sokkalta többet ér annál a pénznél. Na jó, persze nem az Escobar kaliberű embereknek, a nomálisaknak...

2016.05.29. 13:45, Liz

30 napos kihívás - 2. nap


2. nap: Hol szeretnél tartani 10 év múlva?

Ez egy nagyon jó kérdés. Mert jelenleg fogalmam sincs. Oké, persze nekem is vannak álmaim, de nem biztos, hogy ezt valóra is váltom kisebb galibák, akadályok miatt.

Az egyik nagy álmom, hogy családom legyen. Ami nem azt takarja, hogy én és a férjem, hanem plusz egy baba, babák. Mostanában sokat agyalok azon, hogy két gyereket szeretnék. De ez persze majd attól is függ, hogy hogyan viselem az első terhességem. Egy gyerek az elkövetkezendő 10 évben minden bizonnyal lesz nálunk. És esküszöm, hogy örömmel cserélném ki a pelenkáját és ugyan nyúzottan, de boldogan kelnék fel hozzá hajnal 3-kor. Ez az anyasággal együtt jár.

A másik nagy álmom, hogy rendezvényszervező legyek. Tehetségem van hozzá és élvezném is, csak annyi a probléma, hogy ha saját vállalkozást szeretnék, akkor nagyon sok mindenről le kell mondjak. Egyéni vállalkozónak ugye saját magának kell befizetni az adót, tb-t, stb. Nem tudom, ez kissé rémiszt. Kapok készhez mondjuk 300 ezret és akkor abból számoljam le. Plusz ha szeretnék egy "székhelyet", a bérleti díj, a számlái...
Barátnőm egyéni vállalkozó és látom, hogy nagyon nehezen boldogul vele, pedig tisztán megvan neki egy hónapban a 350 ezer. Ezek alap dolgok, de mégis valahogy riaszt. Sokkal kézenfekvőbb számomra, hogy minden hónapban látom a bérpapíromon a levonásokat és nem nekem kell szaladgálni utána. Apeh, miegymás. Nehéz és rögös út, aztán meg hogy megérné e, fene tudja.
A másik dolog pedig, hogy egyéni vállalkozónak nem adnak hitelt, kezes sem lehet. Az mondjuk nem is állt szándékomban, de a hitel dolog az meredek. Van nekem is, mint sokaknak. De hál' isten, csak egy és azt rendesen fizetem. Nem tartozom azok körébe, akik csesznek fizetni, aztán meg szidják a bankot, hogy mekkora szemét, hogy rájuk szállt. Na, ha nincs fizetve a hitel, ilyenen meg se kell lepődni...
Ezen még nagyon el kell gondolkozzak.

Ami kapcsolódik az előző dologhoz az a kertes ház. Nem akarok életem végéig albérletben lakni és szertnénk mindketten egy kertes házat. Egyrészt nekünk is jobb lenne, majd a gyereknek is, meg lehetnének háziállatok és még talán csirkét is tartanék, mert a csirkemellet és a tojást csípem. De ha egyéni vállalkozó szeretnék lenni, akkor maximum a páromnak adnak hitelt, ha adnak. Mert ez is nagyon bonyolult dolog.
Azt hiszem ha a fenti és e között kéne választanom, nyilván a házat választanám.

10 év múlva szeretnék ugyan ilyen boldogan élni és ugyan így a férjemmel. Nem szeretném, ha zűr lenne közöttünk, hanem ugyan úgy szeressük egymást, mint most. Mondanám, hogy elköltöznénk a városból, de máshol necces a fizetés, így ebben sem vagyok biztos.

10 év múlva is szeretnék ugyan ilyen egészséges lenni a családom és a barátaim körében.
 

2016.05.28. 12:19, Liz

Cikkíró verseny

Élet a G-Portálban

Egy virtuális közösség, melyhez ha csatlakozol nem fog csalódás érni

Amikor még gyerek voltam csak ámultam, hogy mennyire csodálatos és szép weblapok vannak szerte a világhálón, aztán megérkezett az első otthoni számítógép és ezzel hamar rá is találtam a G-Portálra.

Először még csak egy oldalam volt, majd mire észbe kaptam tizenkettő. Persze ez még 2006-ban volt, így még fiatal is voltam és mohó. Idővel kezdtem rájönni a portálépítés csínjára-bínjára, végül 2009-ben - ha jól emlékszem - létrehoztam egy Lady Gaga-s oldalt, ami kikerült a főoldalra és el sem tudom mondani a mai napig, hogy ez mekkora büszkeséggel tölt el. Később a személyes oldal irányába fordultam és nem sok idő telt el, az én oldalam lett a legnépszerűbb, végül azonban töröltem magam 2010 közepén.

Tavaly év végén jöttem vissza és miután kihagytam öt évet szembesültem csak vele, hogy ez a szervezet mennyire jó és mennyire egyszerű. A webmesterek azonnal állnak rendelkezésünkre, az oldalt felépíteni egyszerű és mára már nagyon sok opció van megengedve, nem annyira kötött, mint öt éve. Azt kell mondjam, hogy - mint a jó bor - az évek múlásával a G-Portál is beért és fantasztikus lett. Egyszerű a felhasználó számára és sokrétű.

A közössége pedig - ugyan vannak nem kívánatos "elemek" - nagyon barátságos és azt hiszem, hogy egyedülálló az internet világában. Legalábbis a magyarban. Nagyon sokan elmennek másik tárhelyre, de végül visszatérnek, mert ez az úgymond "otthonuk", a gyökereik. Én semmi pénzért nem hagynám el, mert felhasználóbarát és egyszerű, jóval egyszerűbb, mint más tárhelyek.

Nem bántam meg, hogy 2006-ban beléptem ezen a kapun, mely apró kis g-kel van szegélyezve és tagja lettem ennek a közösségnek. Mind fiatal, mind felnőtt megtalálja a helyét és ajánlja másoknak. Én így tettem és így is teszek. Egy hobbioldalnak tökéletes és mint annak idején én is, ehhez kapcsolódó szakot választottam az iskolában. Annyira magába szippantott a fejlécek és CSS kódok világa, hogy én is ezt szerettem volna csinálni.

A kezdők azonnal el tudnak igazodni benne a főoldalon található listákon kiszúrva a portálépítéssel foglalkozó oldalakat, majd építhetik is meg kis világuk, amit hónapról-hónapra egyre szebbé és egyre ügyesebben varázsolják. Azt is lehetne mondani, hogy a kezdők belépnek a weboldalak Roxfortjába, hogy elsajátíthassák a weblapépítést és később ők is segítséget tudjanak nyújtani az arra rászorulóknak. Mugliként jövünk ide, de ha van hozzá tehetségünk, érzékünk varázslóként trónolunk az adott kategória lépcsőfokain, netán a főoldalon vagy az ajánlóban.

Nagyon szeretem az ajánlót, mert ez inspirálja, ösztönzi a portálépítőket, hogy jobban oda tegyék magukat, hogy még jobban akarják csinálni, amit csinálnak, mert sosem lehet tudni kinek az oldala köszön ránk vissza és ez komolyan nagy elismerés a G-Portál csapatától. Az a személy pedig, aki boldogsággal és örömmel készíti weboldalát, aztán viszontlátja magát a "dobogón" először szóhoz sem jut, aztán mosolyogni kezd és végül hangosan elmond egy "köszönömöt". Képzeletben pedig vállon veregeti magát, hogy igenis jól csinálja, amit csinál. Ezért éri meg regisztrálni, hogy megmutathassuk tudásunk, személyiségünk és tagja lehessünk egy ilyen nagyszerű csoportnak.

Aki még nem ismeri a G-Portált, az nem tudja mit hagy ki. Aki pedig ismeri és elment innen, az minden bizonnyal nem tudja mit hagyott itt.

 
2016.05.28. 12:14, Liz