Welcome & Menü

Üdvözöllek szerény kis "hajlékomban"! Mielőtt tovább olvasnál közlöm veled, hogy 28 éves vagyok és házas. Tehát itt nem tündérporos, sulis szerelmekről lesz szó - hát talán még az is meg lehet -, úgyhogy, ha téged nem érdekelnek a szösszeneteim, mindennapjaim, kérlek kattints el. Köszönöm!
A nevem Liz, 28 éves vagyok és egy éve férjezett. Egyedi világnézetem és szövegem van. Nem foglalkozom nagyon mások véleményével és ami a szívemen, a számon. Ha tetszik a stílusom és az oldal bátran kattints és olvass. Köszönöm, hogy benéztél!
Mindennapjaim mellett megismerhetsz és olvashatod véleményeimet adott témákban. Leszögezem, hogy sokszor csak árad belőlem a hülyeség és a hiszti, de végső soron ezért is hoztam létre ezt az oldalt.
Másfelől termékekkel való tapasztalataimat is megosztom legyen az akármi is, erre szakosodott a Flawless Menü. És most már kritizálok is, illetve elmondom véleményem az általam látott filmekről, sorozatokról, de kérhettek mostantól Oldal Kritikát is!

 •desperatehousewife, •aeries, •iamironlady, •sinobiprincesse, •az álomvilág a mindene(a család után persze), •zene nélkül nincs élete, •vicces, •cicás néni, •vulgáris, •nem szereti, ha valaki mindent felrak fb-ra, •nem szereti a trendereket, •szeretne vámpír lenni, •imád írni (nem másoknak, magának!), •érdeklik a titkos bűntények, •német katona volt a 2. vh-ban, •angliában századfordulós gyilkos volt, •boszorkány vér folyik ereiben, •Leslie L. Lawrence, •Stephen King, •TWD, •True Blood, •történelem, •SATC, •imádja a parfümöket, •pezsgő, •AHS, •Lady Gaga, •pink-black, •empátia (egy bizonyos szintig), •haragtartó, •az irodalom szerelmese (kiemelt szerzőkét csak!), •assassin's creed szerelmes (Fassbander ebbe a halmazba nem tartozik bele!)...

...Több?

 
 
 
Verseny

 
Blog
Archívum - 2016. október

Családtervezés 1.

Adott az egészhez egy férfi és egy nő. Remélhetőleg már bizonyították egymás felé érzéseiket és itt nem a szercsibébi' meg átúszomértedazóceánt' dolgokra gondolok, hanem bizalom, tisztelet és összhang. No, ha ez megvan, a férfi megkéri a lány kezét - mert ugye normálisan védekznek, nem pedig megszakítás és a többi, most felelősségteljes emberekről van szó -, a lány igent mond, összeházasodnak, aztán elkezd nekik tetszeni a sok babás pár, előjön bennük a vágy egy gyermek után és megbeszélik, hogy akkor lassacskán nekik is jó lenne, ha lenne.

Aztán a lány teherbe is esik és csillámporba burkolózva megszületik a baba varázságyon és a lány azonnal visszanyeri az alakját, majd totál nem viseli meg a szülés és boldogan kel fel hajnali kettőkor a gyerekéhez...

Na ez nem így fog működni, ahogyan a filmekben, mesékben. Az életben kicsit nehezebben megy.

Tehát a pár megbeszéli, hogy készen állnak ők és a kapcsolatuk is a babavállalásra. Az értelmesebbje általában felméri anyagi, munkahelyi és családi helyzetét, aztán elmegy orvoshoz. Közli a nőgyógyászával, hogy szevasz, Lajos, babát akarok! Lajos eufóriába kerül és elvégez pár rutin vizsgálatot, aztán rábólint a dologra. Persze sokan megcsinálják a toxoplazma tesztet, cukorterhelést és nagylabort kérnek, hogy még az elején kizárjanak mindent. Én így fogok cselekedni. De sajnos nekem muszáj is. Esetleg meddőségit is kérnek, ami szintén nem egy hülyeség, mert a fene tudhatja, hogy Arankának lehet e babája avagy sem. Még ezt is megejthetjük. Ha a vizsgálatok során nem derül ki semmilyen komoly baj, akkor el lehet kezdeni a készítést. Ha úgy ítéljük, hogy anyagilag rendben vagyunk, gyűjteni sem szükséges - de hangsúlyozom, hogy valószínűleg a millió is kevés egy újszülött baba cuccainak megvételére, nem kell mindenből az újat, legdrágábbat venni, mégis... higgyétek el... -, akkor máris mehet a dolog.

Na most, ha van problémánk, akkor célszerű megoldani és nem cisztával belevágni meg nőgyógyászati konzultáció nélkül összeenni mindenféle terhes vitamint. Az első, hogy a dokival meg kell beszélni és ki kell vizsgáltatni magunk.

Az én menetem a következő: kb egy éve kezelnek folyamatos méhnyaki gyulladással, ami már lohasztó és unalmas. Nem, már nem félek, már úgy vagyok vele, hogy vágjanak, égessenek, kaparjanak, fújjanak, mossanak, de valamit csináljanak velem, mert a dokim többet látja a csunyámat', mint a férjem. És ugyan nem sajnálom az ilyenre a pénzt, de sokba is van. Plusz tavaly januárban miómát is találtak a méhemben. Két doki szakvéleményét is kikértem, azt mondták, hogy ettől még teherbe eshetek és így, hogy nincs tünetem még piszkálni sem kell. De ez a gyulladás... Sokak szerint így kiált a szervezetem a gyerekért. Gyulladással? Eriggy' már! Kissé beteg... -.-"

Drága férjemmel is eljutottunk arra a pontra - és ő mondta ki -, hogy jó, akkor jövőre akárhogyan is, de rendbe rakatom magam, aztán kicsit gyűjtünk. Becsléseim szerint a célnak kitűzött 240ezer picsafüst lesz, de mégis lesz induló tőkénk és decemberben már nyomjuk a műsort. 2018-ban meg már gurulok.

Most megint antibiotikum kúrán vagyok - az évben már harmadjára!!! - és kissé fáradok. Ingerlékeny vagyok és a gyomrom sem a legjobb. Unom a tortúrát, legyünk őszinték. Hát ki szeret ennyit orvoshoz járni? Full gáz! De már természetesnek hat, nem feszengek és nem érzem úgy, hogy kényelmetlen lenne bármi is. Lajosommal is jóban vagyunk, szóval... De nem ilyen áron akartam...

No, még az idén egy rákszűrés vár rám. Ha ez is gázos lesz, átmegyek a doktornőhöz, aki a nyáron is megnézett és vele is vetetek kenetet, aztán, ha úgy ítéli műtsön. Ha nem, akkor boldog leszek, hogy oké vagyok. Nincsen bajom a dokimmal, de a Renáta jobb szakember. Drágább is, de ez nem érdekelne, ha csak a másik utcába kéne átmennem, de egy másik városba kell, így sajnos nem lehet ő a választott orvosom. Mire odaérnék félő, hogy kibújnak Amarilla vagy Bálint.

A jövő évem arról fog szólni, hogy rendbe jöjjek. A cigit is le kell raknom. Na még az vicces lesz. Nem azért, mert füstölök, mint az állat, hanem mert keveset szívok és annak a megvonása is idegbeteggé tesz. Nem azonnal, de másnap már készen vagyok, főleg, ha előttem bagóznak és nekem nem lehet. Mindegy, ezt meg kell tennem a babáért. Meg nekem sem lesz egy hátrány, mondjuk nincs légzőszervi bajom, az idén voltam tüdőkukkon, minden csodálatosan patent volt. Ahhoz képest, hogy 14 éves korom óta cigizek...

Na de visszatérve. Szerintem a gyerekvállalás alapja a bizalmon, tiszteleten és mély szerelmen alapuló kapcsolat, házasság - mert hogy néz ki, hogy a szülőágyon kérdezik meg a jószerével kibelezett nőt, hogy kinek a vezetéknevét kapja a baba, plusz az utána lévő illetékes procedura, plusz a 'na, ha már teherbe estél elveszlek szitu' - , mert ha tervezzük, akkor legyen már bennünk annyi, hogy megtiszteljük a gyerekünket azzal, hogy "családba" hozzuk a világra. Nekem ez a nézetem!
A hozzákezdés előtti megbeszélés a dokival. Nem ugrunk fejest az ágyba minden háttértudás nélkül. Lehet, hogy túl vékony a méhfalunk, hogy megtapadjon benne a sejt, esetleg nincs is peteérésünk vagy a párunk meddő... Megspórolunk magunknak pár felesleges kört idegességből és okosabbak is leszünk.
A biztos érzelmi és anyagi háttér a babának. Egy lakókocsiba ne szüljünk gyereket és több millás hitel nyakába se. Rendezzük sorainkat. Később csak neki lesz ezzel jobb, hogy kiegyensúlyozott családba születik.

 

2016.10.31. 07:31, Liz

Van az az ember...

Címkék: személyes

Nem elég nekem, hogy hat napot egyhuztomban lenyomtam úgy, hogy nagyon semmit se csináltam, mert okosan lett emgvariálva a műszak és így még fáradtabb lettem, mint voltam, aztán szombaton még dolgozzak, mert addigra minden jó lett... Még a nyávosgást is hallgathatom... Kikészít!

Aki olvas, tudja, hogy nekem is vannak nőgyógyászati problémáim, járok vele elég sűrűn dokihoz, pont. Na! Van egy barátnőm - sokszor magam sem tudom mi, mert a jelleme néha megrémiszt és taszít, de aztán általában gyorsan el is oszlik a kétely, mert jól eldumálunk - és megérett a kapcsolata egy babára. Öt vagy hat éve van együtt a párjával.

Négy hónap után ki van készülve, hogy miért nem esett még teherbe. Mondom neki, hogy ne keseredjen el és ne adja fel, mert ennek idő kell. Ha tervez az ember, rágörcsöl és az sem tesz jót. Nehéz, de türelem. Hát akkor neki nem is kell gyerek, leszarja, ha ekkora nyűg megcsinálni. Gondoltam magamban, hogy que? Áh, mondom ne add fel, megérdmelitek már és lesz is. Erre bedurcizott, hogy inkább akkor nem is kell meg nem is beszél róla. Na mondom Aranka, akkor pukkadjál meg ottan, ahol vagy és nehogy hagyjad még véletlenül se, hogy lelket öntsenek beléd. Be is vágta a hisztit. Jóvan', nyomjad Rózsi, majd lenyugszol!

Komolyan... Semmit nem adnak ingyen. Mindenért meg kell dolgozni és, ha így áll hozzá az ember, akkor mi értelme? Hol a kitartás? Jó, nem jött még össze, csináljuk tovább. Ha tényleg szeretném azt a valamit - most babát - , akkor kitartok és csinálom, amíg meg nem lesz. Nem?

Elhiszem, hogy csalódott meg stb, de nem szabad így nekiindulni. Fel kell készülni, hogy de már pedig nem biztos, hogy azonnal menni fog. Ezt el kell fogadni, aztán ennyi. Bár mondjuk ennek szerintem van egy menete, de ahány ház, annyi szokás. Én nem úgy csináltam volna, mint ő, ők, de nem az én dolgom. A lényeg, hogy ki kellene tartani, aztán lehet, hogy már ott a gyerek a méghében ez meg itt hisztizik. Nem két lépéses dolog ez.

Ajjh, éccakára megvadulnak az emberek vagy mi van itt?

2016.10.29. 20:03, Liz

3 óra alvás és nem váltottam meg a világot...

Címkék: személyes

Gyűlölöm a délelőttös műszak első napját!! Egyszerűen nem tudok időben elaludni, hiába tudom, hogy másnap korán kelek. Csak fekszem és pislogok... Most is így történt ez, éjfél után sikerült elaludni, aztán 3:05-kor kinyíltak piciny, barna szemeim és éberen "aludtam" tovább. Teszem hozzá 3:50-kor kelek. -.- Miért? Mert őkirályifensége, kedves férjem tovább készül, mint én és ha időben szeretnék indulni, hogy esetleg még a boltban friss péksütihez is jussak, akkor muszáj ilyen korán kelni. No mindegy, a nap eltelt...

A hétvégén felhoztam a gyerek témát. Tudvalévő sok problémám van mostanában nőgyógyászatilag és mérlegelnem kell, hogy mit hogyan. Na, kedves férjem azt mondta, hogy hát ez is meg az is babázik, úgy gondolta babázhatnánk mi is. Tulképp rámondta az áment és erre vártam. A pasiknak mindig nehezebb, így hagytam, had ülepedjenek neki a gondolatok. Éreztem én valamit, de eddig nem kérdeztem tőle konkrétumot.

Na ha így alakult megbeszéltük, hogy akkor jövő év végén elkezdjük. Miért akkor? Hát... Nagyon sok gondolatom van a témáról, de azt hiszem nyitok neki új oldalt és oda fogom leírni, hogy ha majd a kezemben lesz a kicsi, vissza tudjam olvasni honnan indultam és miket éltem át. De egyelőre csak lelkes vagyok, tehát az se kizárt, hogy ide fogom írni a hétköznapi történések közé. Még a héten eldöntöm, aztán úgyis hosszú hétvége. :D Na nekem nem... -.-

Most is mindjárt lefordulok a székről, szóval nem szaporítom a szavakat.

2016.10.24. 16:37, Liz

Avon Kívánságlista

Címkék: avon
...de végülis megrendeltem mindet :D

No, hát ugye rendeltem sablonokat szemhéjfestéshez meg stb. De rá kellett jönnöm - hogy mivel a munkám miatt - fényévente egyszer ha kifestem magam jószerével lóf_sz sincs itthon, így rendelnem kellett az Avonból szinte mindent, de miután elértem a 8400-as értéket, így gondoltam jó lesz az darabokban is. :D

Első körben egy értelems szemhéjpúdert rendeltem. Sötét színeket akartam, fekete, szürke és mondjuk fehér, de a barna hajamhoz - ami most vörös, de visszafestem, ez egy hosszú sztori - a barnás színek mennének.

Avon Négyes szemhéjpúder - Stone Taupes - 1900 Ft

Az alapozótól irtózom egyszerűen. Lehet akármilyen drága, eltömi a pórusokat, stb, nekem nem kell. Mondjuk szerencsére én már abban a korban vagyok, hogy nincsen, csak elvétve egy pattanásom, így a mitesszerek takarására bőven elég egy púder is.

Avon Kőpúder - Medium - 1300 Ft

Nézem is, hogy mi az anyámmal viszem én ezt fel... Na, paraszt rendeljél hozzá púderecsetet is... Itt morgolódom, megszólala a férjem: "Hát van itthon ecset!" Kedves, nem olyan, amivel az ajtót fested... -.-" xDDD Szakadtam, na mindegy, férfi.

Avon Púderecset 18,5 cm-s - 1600 Ft

De ha már sablon és van hozzá tusvonal is, akkor csak vegyek már egy szemhéjtust is.

Avon Super Extend Szemhéjtus - Black - 800 Ft

Meg egyéb sallangok, szülinapra két parfüm és az elmaradhatatlan Citrus Zing giga tusfürdő, mert imádjuk = 8400 Ft. Ebből persze majd lejön a kedvezményem. Igazából bátran rendeltem, mert eddig két személy rendelt 12 ezerért és mondom, akkor még vannak ketten, én felírok minden szart. :D Amúgy nem szokásom.

2016.10.23. 11:09, Liz

Tescoban jártam... meg E-bay-en is...

Címkék: haul tesco e bay

Úgy volt, hogy ma kiugrok a Tescoba pár fontosabb cuccért, úgy mint budipapír nagy tételben meg cipőspray. Erre otthagytam 15ezer forintot. :/ És egy táskányi cuccot vettem.

Na igen, de most bazi nagy leárazások voltak. Vettem pl. designer budikefét, kompakt tartóval, ami valljuk be esztétikusabb, mint mikor mindent lát az ember és korom fekete az egész. Durva, nem durva, belészerettem. (1045 Ft). Akkor, ha már le volt árazva vettem zuhanyfüggönyt, sose baj, ha van itthon tartalékban egy (400 Ft.). Volt akciós gumis lepedő, szövet 180x200 (1950 Ft). Meg ha már annyira olcsó volt és cuki, vettem két tortás bögrét (250 Ft/db).

Novemberben lesz a fiatalabbik nővérem meg apum szülinapja, így ők is kaptak egy-egy bögrét. A cicás 400 Ft volt, a Dad-es 550. Imádom az ilyen szarokat. :D

Hello Kitty párna is volt féláron 1650 Ft-ért.

Na meg kaja a macskának kb. 1500 Ft, de ebből süninek is lesz, bár elég bélpoklosak mióta hideg van. Meg még pár cucc itthonra, kaja, egyebek és tádá 15ezer. Azért ez durva, hogy így huss, elmegy ennyi lóvé, de ezeken kívül tényleg olyat vettem, amire szükség is van.

Aztán láttam egy jó kis sminkstenciles videót. Na mondom nekem ilyen kell. Felütöttem az E-bay-t és szarért-hugyért rendeltem is szemöldökre meg szemhéjra.


340 Ft


220 Ft

2016.10.18. 14:51, Liz

Fárasztó hét

Címkék: személyes

Ez az éjszakás hét sem úgy alakult, ahogyan megszoktam...

Kezdődött ugye azzal, hogy szerdán vissza kellett mennem a dokimhoz, ismételt gyulladás miatt. 16:50-re volt időpontom. Bemegyek, az egész város előttem kb. Mondom mi a jó isten van itt? Aztán hallottam ki a beszélgetésekből, hogy fent van a szülőszobán. Jó, mindegy, fél kilencig ráérek. Leültem, utána egy 20 perccel jött és egy óra gyúszással jutottam be.

Na ugye eleve úgy mentem oda, hogy 9. napja késett a mensim. Mondom mi a szitu, erre lázba jött, számolgatni kezdett, stb. Megnézzük? Hát Lajos jó volna... Nincsen magzat, egyszerűen csak úgy gondolta a szervezetem, hogy most feltornázza az agyam és nem jön meg. Kaptam megint egy halom gyógyszert és idén még egy rákszűrésre kell mennem.

Mondom neki, hogy mi lesz, ha megint ilyen eredményem lesz? Mert hogy ez zsinórban már a harmadik lesz és kissé megterhelő. Hát... várjuk ki az eredményt. Köszi, mondom, az kb. február eleje lesz. Hát mindegy, ha akkor is gebaszt mutat a cucc, akkor megyek megint Renátához és megszűretem vele magam. Kíváncsi leszek ő mit mond. Mert ez a sorozatos antibiotikumozás sem tesz jót.

Utána hazamentem, hat után esélytelen volt a gyógyszertár... Lepihentem még kicsit, aztán kezdődött a probléma, hogy nem bírtam felkelni. Olyan szinten begörcsöltem, hogy a férjemnek kellett gyógyszert hoznia. Jó, mondom én ma nem megyek dolgozni. Bevettem a Flector-t és aludtam is. Másnap semmi probléma nem volt és mensim sem... -.-

Aztán csütörtökön már mentem dolgozni, de most rettenet szarul viselem az éjszakát. Még ma megyek, aztán kettő itthon, utána három délután, vasárnap itthon és mit ad isten? Vissza állunk 5+2-be. Az agyam elszállt. Ebből ugye nem 5+2 lesz, hanem 6+1... Mondom semmi probléma, egész évre megírom a pihenős papírt szombatra. Hát mert mit akarok én szombaton? Anyádat, azt! Tök jó volt ez a beosztás, két nap alatt meg tudtam csinálni itthon mindent és még pihenni is tudtam, erre fasz. Megmondtam a főnökömnek is, hogy nem kell ám hülyének nézni. Rövidben majd visszarángatni délutánba éjszakából szombaton, mert a szöszi megy baszatni magát. Alapból be se tervezzél, bazmeg, mert nem fogok bejönni. Hát de, hát de... Mondom: nem érdekel, oldd meg!

A fasz kivan. Egész évre beiratkoztam a körmöshöz, mert tele van mindig, aztán az előtt is át kellett variálni a 6+2 miatt, most meg megint az 5+2 miatt... Unalmas már. Az a legnagyobb baj, hogy faszfejek gyülekezete vezeti az egészet...

2016.10.17. 14:42, Liz
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |